maglajinfo.com
vijesti maglaj 2959

Ponovo odgođena nastava u maglajskim školama

25.09.2014. 14:45 0

Na danas održanom sastanku u zgradi MSŠ i Gimnazije kojem su prisustvovali ministar obrazovanja, kulture i sporta ZDK gospodin Mirko Trifunović te direktori osnovnih i srednjih maglajskih škola dogovorena je ponovna odgoda nastave.

Na održanom sastanku danas u poslijepodnevnim satima dogovoreno je da se nastava odgodi do 8. oktobra, kada će nakon bajramskih praznika učenici i učenice MSŠ, Gimnazije, OŠ "Maglaj" i OŠ "Prva Osnovna Škola" Maglaj krenuti u novu školsku godinu. 

 

Kao glavni razlog ponovnog odgađanja nastave navode se sigurnost učenika te kvalitetan završetak započetih radova na obnovi i sanaciji školskih zgrada. 

 

Također kako naš portal saznaje ove godine povodom bajramskih praznika za obrazovne institucije ZDK ponedjeljak (6.10) i utorak (7.10.) biti će neradni dani, ovu odluku potpisao je ministar obrazovanja, kulture i sporta ZDK gospodin Mirko Trifunović. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.