Općina Maglaj
vijesti maglaj 693

Vrijednost projekta 166.000,00 KM

Poplavljeni poljoprivrednici potpisali ugovore o donaciji

22.07.2015. 14:53 0

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji sa Općinom Maglaj, izvršilo je odabir korisnika čija su poljoprivredna dobra uništena usljed elementarnih nepogoda u maju 2014.godine. S tim u vezi danas su u Sali Općinskog vijeća potpisani tripartitni ugovori sa 24 korisnika.

Ispred Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica prisustvovali su gospodin Džemail Ćibo, pomoćnik ministra u Sektoru za razvojne projekte održivosti povratnika i gospodin Nikola Pušić, stručni saradnik u navedenom Sektoru.

Krajem decembra prošle godine Federalno ministarstvo objavilo je Javni poziv koji je bio baziran na tri segmenta, pomoć u građevinskom materijalu, plasteničkoj proizvodnji i poljoprivrednoj mehanizaciji.

Odabrani su najpovoljniji dobavljači te se u narednih 15- 20 dana očekuje isporuka donirane pomoći. Korisnici koji su se opredjelili za pomoć u poljoprivrednoj mehanizaciji, a ukoliko iznos vrijednosti mašina prelazi 10.000 KM, su obavezni da u roku od 8 dana uplate 10% od ukupne vrijednosti, te da uplatnicu putem faxa dostave Ministarstvu.

Ukupna vrijednost projekta je cca 166.000,00 KM.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.