'Zajedno smo u ovome i zajedno ćemo kroz ovo proći'

Poruke djece iz Fukušime za djecu s poplavljenih područja u BiH

3.07.2014. 23:50 0

Dječica iz obdaništa u Kesenumi u Japanu, mjestu, koje je 2011. godine bilo pogođeno velikim zemljotresom i razornim cunamijem, pokazali su svoju zahvalnost djeci iz Bosne i Hercegovine: 2011.g. su iz cijelog svijeta, pa tako i iz naše zemlje, dobili poruke ljubavi i podrške, a sada, kada je prirodna katastrofa pogodila i BiH, mali Japanci su sjetili se svojih prijatelja.

Portal ZaSvakoDijete.ba donosi nam poruke djece Japana, djeci poplavljenih područja Bosne i Hercegovine, poruke i slike koje orose oči.

 

Nikad ne odustajte, samo naprijed“, „Ako postoji volja, postoji i način“, „Ne zaboravite se smijati“, „Ono što je danas tuga, sutra će biti radost“, „Nikad ne koračamo sami“ ili jednostavno „Borite se!“ samo su neke od poruka koje su uz crteže i najljepše želje i zahvalnost uputila djeca i mladi iz Japana vršnjacima u BiH u mjestima pogođenim poplavama. Pisane poruke i crteži  će biti izloženi u nekim od Kutaka za djecu poplavljenih područja, čije otvaranje podržava UNICEF.

 

Dječica iz obdaništa u Kesenumi u Japanu, mjestu, koje je 2011. godine bilo pogođeno velikim zemljotresom i razornim cunamijem, pokazali su svoju zahvalnost djeci iz Bosne i Hercegovine: 2011.g. su iz cijelog svijeta, pa tako i iz naše zemlje, dobili poruke ljubavi i podrške, a sada, kada je prirodna katastrofa pogodila i BiH, mali Japanci su sjetili se svojih prijatelja. Među porukama je i jedna koju potpisuje Yamai iz Fukušime:

 

Budućnost je obasjana nadom, budućnost je vaša!“, piše u dirljivoj poruci iz mjesta koje je tokom cunamija u Japanu pretrpjelo velika stradanja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.