Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
FENA/maglajinfo.com
vijesti maglaj 471

U organizaciji Mostovi prijateljstva

Posjeta pripadnika Litvanske armije općini Maglaj

18.04.2019. 09:51 0

Asocijacija Mostovi prijateljstva organizirala je jučerašnju posjetu pripadnika litvanske armije općini Maglaj.

Pet članova delegacija iz Litvanije je posjetilo općinu Maglaj zbog događaja koji se desio na dan 18. aprila 1996. godine, kada je njihov prijatelj Normundas Volteris, koji je tada bio u jedinici IFOR-a, poginuo zajedno s kolegom iz danskih oružanih snaga i kolegom iz litvanske armije, koji je usljed ranjavanja takođe preminuo u Litvaniji, od protivtenkovske mine kada su se vozili obroncima planine Ozren, oko 30 kilometara od Maglaja.

Gosti iz Litvanije su posjetili sjedište općine Maglaj i susreli se s načelnikom Mirsadom Mahmutagićem i njegovim saradnicima gdje se razgovaralo o budućoj saradnji i realizaciji inicijativa i projekata.

Oni su zajedno sa članovima Mostova prijateljstva, predstavnikom OSCE-a i predstavnicima općine Maglaj posjetili lokaciju udaljenu 30 kilometara od grada Maglaja na kojoj su poginula tri člana IFOR-a od protivtenkovske mine.

Gostima iz Litvanije nije bilo teško automobilom putovati 3.500 kilometara iz gradova Jonava, Vilnius, Šialuia, i da odaju počast za svog kolegu Normandas Volterisa koji je kao pripadnik mirovnih snaga SFOR-a izgubio život sa dvojicom kolega čuvajući mir na području općine Maglaj, saopćila je Asocijacija Mostovi prijateljstva.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.