maglaj.ba
vijesti maglaj 672

Potpisan Protokol za implementaciju Projekta vodovodne mreže Poljice - Jelovac

7.10.2015. 16:32 0

Catholic Relief Services (CRS) i Općina Maglaj danas su u sali Općinskog načelnika potpisali Protokol za implementaciju Projekta vodovodne mreže Poljice – Jelovac. Protokol je potpisan u okviru Projekta CESTA „Obnovom infrastrukture do ekonomskog razvoja zajednica u BiH“, kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), saopćeno je iz Službe za informisanje općine Maglaj.

Potpisivanju ugovora prisustovali su zamjenik Projekt menadžera, gdin. Željko Horvat i Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, koji su izrazili veliko zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora.

„Proširivanje Gradskog vodovoda omogućit će pitku vodu za 700 do 800 ljudi, što je najznačajnija stvar ovog Protokola. Općina će obezbijediti i ugovoriti nadzor nad izvođenjem predviđenih radova, te će u okviru aktivnosti na Projektu rekonstrukcije zvanično nastupati u svojstvu investitora“, kazao je Općinski načelnik.

Zamjenik Projekt menadžera potpisao je Protokol o saradnji u ime predsjednika CRS-a, gdina Marca D'Silve, te je istakao da je ovo još jedan od sjajnih programa CESTA-e, koji će omogućiti razvoj poduzetništva i ekonomskog boljitka. Naglasio je i to da je glavni cilj ovog Projekta podizanje svijesti kod lokalnog stanovništva kada su u pitanju elementarne nepogode.

Planirani rok za završetak Projekta je 15. novembar 2015. godine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.