Potpisan ugovor o sanaciji klizišta na području Kopica, Gornjeg Ulišnjaka, Straišta i Ravne/Oruča

15.07.2016. 15:24 0

Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, zajedno sa svojim saradnicima, potpisao je ugovor sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Federalnim ministrom prostornog uređenja, gdinom. Josipom Martićem.

Federalno ministarstvo učestvuje u finansiranju Projekta sanacije klizišta iz maja 2014. godine na području Kopica, Gornjeg Ulišnjaka, Straišta i Ravne/Oruča sa sredstvima u iznosu od 100.000 KM, dok je Općina Maglaj sufinansijer sa 25.510 KM.

Također, Općina Maglaj obavezuje se za sprovođenje procedure za izbor najpovoljnijeg ponuđača izvođenja radova na sanaciji klizišta i da za jednog člana Povjerenstva za provođenje postupka javnih nabava imenuje predstavnika Ministarstva.

Sanacijom ovih klizišta popravila bi se putna infrastruktura, kao i sama kvaliteta života mještana pomenutih Mjesnih zajednica.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.