Uskoro sanacija dijela puta Liješnica - Fojnica

Potpisan ugovor o sufinansiranju Projekta ''Maglaj – sanacija klizišta Sedra''

18.09.2015. 15:03 0

Federalni ministar za prostorno uređenje, gospodin Josip Martić i Općinski načelnik, potpisali su danas ugovor o sufinansiranju Projekta ''Maglaj – sanacija klizišta Sedra''. Ministarstvo učestvuje u sufinansiranju Projekta sa sredstvima od 100.000 KM. Općina Maglaj u svrhu realizacije Projekta obezbijedit će sredstva u iznosu od 26.511,22 KM, saopćeno je iz općine Maglaj.

Pored Federalnog ministra za prostorno uređenje i Općinskog načelnika, sastanku su prisustvovali Predsjedavajući Općinskog vijeća i pomoćnici Općinskog načelnika, Jasmin Devedžić i Fuad Hajrulahović.

Općinski načelnik se zahvalio ministru Martiću što su uvrstili Općinu Maglaj u prioritete za rješavanje infrastrukturnih problema s kojima se Općina bori od prošlogodišnjih poplava. 

Općina Maglaj će sprovesti Proceduru izbora najboljeg ponuđača skladno Zakonu o javnim nabavkama, a nadzor i provjeru programskog utroška i sredstva vršit će Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

Sredstva će biti usmjerena ka izgradnji puta od prvog podvožnjaka do škole u Fojnici. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.