maglajinfo.com
vijesti maglaj 610

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović posjetio Maglaj i uručio donacije za 15 učenika

22.12.2015. 21:27 0

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović posjetio je u ponedjeljak Maglaj gdje se sastao sa finansijski najugroženijim učenicima iz tri osnovne škole sa tog područja.

Cilj posjete je bio uručiti donacije učenicima i njihovim porodicama, te koliko je moguće olakšati im svakodnevnu egzistenciju.

Susret je upriličen u prostorijama Osnovne škole „Maglaj“, gdje su im se pridružili i učenici OŠ “Novi Šeher” i OŠ “Prva osnovna škola”. Imajući u vidu da su u Maglaju nakon poplava mnoge porodice finansijski ugrožene, potpredsjednik Dunović je razmotrio mogućnost da pomogne, prije svega, djeci koja dolaze iz takvih porodica. Direktori osnovnih škola pomogli su u realizaciji ove ideje, te odredili 15 učenika kojima je navedena pomoć neophodna.

Na ovoj donaciji potpredsjedniku FBiH veliku zahvalnost izrazio je načelnik Maglaja Mehmed Mustabašić, ocijenivši da se više od godinu dana od poplava najveća pažnja pridaje infrastrukturnim projektima, a manje ostalim potrebama građana. Svoju zahvalnost iskazali su i direktori osnovnih škola Osman Mujdža (OŠ “Maglaj”), Admir Gračić (OŠ “Prva osnovna škola) i Zijad Meškić (OŠ “Novi šeher), saopćeno je iz kabineta potpredsjednika FBiH. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.