Youtube: TheKenanLive

Potresni video uništenog Doma zdravlja Maglaj

Potresni video uništenog Doma zdravlja Maglaj

26.05.2014. 15:22 0

Dom zdravlja Maglaj u katastrofalnim poplavama koje su zadesile ovaj grad uništen je s obzirom da se nalazio na isturenom dijelu prema rijeci Bosni, a i među prvima je poplavljen, piše novinska agencija Patria.

VIDEO

Stravične slike uništenog Doma zdravlja lede krv u žilama, a voda je došla do drugog sprata. U suterenu i prizemlju je bila cjelokupna dijagnostika (radi lakšeg pristupa pacijenata), a šteta je totalna! Rijeka Bosna odnijela je i tri transportna vozila Doma zdravlja.

 

Direktorica Doma zdravlja, dr. Emira Drnda – Čičeklić kaže tokom obilaska razrušenog Doma zdravlja da im poseban poroblem pravi septička jama, a u tu prosotriju ne smiju ni da uđu.

 

- Crkla nam je pumpa muljara, a mi smo niži od gradske kanalizacije. I sada nam je najveći problem jer nam se vraća gradska kanalizacija. Ne smijemo uključiti ni vodu. Tako da smo obustavili sve aktivnosti dok ne nađemo tu pumpu da je zamijenimo, ali problem je jer jako teško naći istu – kaže dr. Drnda-Čičeklić.

 

Između ostalog navodi i da je dio dokumentacije uništen.

 

- Ostavili smo da se suši, ali ne znamo koliko će biti upotrebljivo – dodaje direktorica Doma zdravlja Maglaj.

 

Evidentno je da će Domu zdravlja Maglaj biti hitno potrebne donacije u opremi, jer je katastrofom pogođeno ogromno područje oko 50.000 ljudi, kojima sigurno treba zdravstvena njega.

 

U nastavku možete pogledati snimak Doma zdravlja i direktoricu koja detaljno govori o razmjerama katastrofe. Ovaj prilog napravljen je zahvaljujući Fabrici duhana Sarajevo čiji su uposlenici nosili pomoć Domu zdravlja Maglaj, Natron Hayatu, te domaćinstvima pogođenim katastrofom u Maglaju i Kosovi.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.