maglajinfo.com
vijesti maglaj 1399

Ogomne štete

Požar na obroncima Ozrena zaustavljen, biljni i životinjski svijet uništeni

11.04.2020. 12:36 0

Požar koji je proteklih dana bio aktivan na obroncima planine Ozren stavljen je pod kontrolu.

Požar koji je proteklih dana na području Donje i Gornje Bukovice zahvatio preko 150 hektara površine zaustavljen je a biljni i životinjski ovog područja je uništen. 

Požar koji je zahvatio površine koje su u privatnom posjedu zaustavljen je prije svega velikom požrtvovanošću pripadnika Kantonalne uprave za šumarstvo, uposlenika JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići - PJ Šumarija Maglaj, lovcima, lovočuvarima, volonterima ali i dvojici pripadnika PVJ Maglaj koji su jučer gasili požar na ovom lokalitetu.

Zahvaljujući njihovoj dobroj volji i inicijativi požar je stavljen pod kontrolu, a štete koje su pričinjene mogle su biti daleko veće. 

Podsjećamo, naredbom Kantonalnog štaba civilne zaštite strogo je zabranjeno spaljivanje korova i niskog rastinja sve do 30. aprila 2020. godine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.