Poziv maglajskog Udruženja poslodavaca na sastanak: Dođite svi i dajte glas protiv nameta

17.12.2019. 08:25 0

Danas sastanak privrednika u sali Općinskog vijeća Doma kulture ''Edhem Mulabdić''.

Iz Udruženja poslodavaca ''15. maj'' Maglaj poslali su poziv maglajskim privrednicima na sastanak koji će biti održan danas od 17.00 sati u sali Općinskog vijeća maglajskog Doma kulture. 

U pozivu stoji kako se prošireni sastanak privrednika organizuje shodno jednostranom poskupljenju usluge odvoza smeća/odluka koja se nije u cijelosti poštovala 10 godina od strane KJD Maglaj kao i zbog drugih problema koji se gomilaju u Maglaju.

Na sastanku će biti donesene smjernice djelovanja i vršenja demokratskih pritisaka kako bi se nameti od strane Općinskih organa počeli smanjivati i zbog iseljavanja naših sugrađana u zemlje EU a što za posljedicu ima umanjeno poslovanje i smanjenje prometa. 

- Molimo sve vlasnike firmi, radnji i obrta da se odazovu ovom jako bitnom sastanku - stoji u pozivu. 

Na zvaničnoj Facebook stranici ovog maglajskog Udruženja poslodavaca objavljeno je da će privrednici ''pored aktuelne situacije o enormnim cijenama odvoza smeća pod tačkom razno tražiti za početak smanjenje komunalne takse za firmu za 40%."

- Ako se odazovete i ako smo jedinstveni biće nam bolje. Zanemarite razne priče građana koji nemaju svoj stav i koji ne bi znali živjeti da nije stranke i politike. Mi nismo političari mi smo radnici. Dođite svi i dajte svoj glas protiv nameta - navodi se. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.