maglajinfo.com
vijesti maglaj 640

Poziv za pomoć u čišćenju gradskog groblja u Maglaju

20.07.2015. 13:46 0

Na adresu redakcije portala maglajinfo.com stigao je poziv za pomoć u akciji čišćenja gradskog groblja u Maglaju, a koja će biti organizovana u utorak (21. jula) kojeg prenosimo u cjelosti.

Poštovani građani Maglaja, korisnici gradskog groblja Maglaj i svi dobri ljudi,

Dana 21. 07. 2015. godine (utorak) planirano je čišćenje gradskog groblja Maglaj u Maglaju. Zbog katastrofalne poplave 2014. godine, rijeka Bosna je nanijela veliku štetu na gradskom groblju. Poplava je za sobom ostavila velike nanose drveća i smeća. Brojni spomenici su oštećeni. Nanosi drveća i smeća su očišćeni, ali je ostala velika količina mulja i zemlje.

U tijeku je projekat sanacije gradskog groblja gdje su nositelji projekta rimokatolički ured sv. Leopold Mandić gdje djeluje svećenik Josip Jelić i pravoslavna srpska opština uz vodstvo jereja Vladimira Kukića. Mnogobrojne su aktivnosti projekta, a ovdje izdvajamo čišćenje i ravnanje zemljišta.

- Pozivamo što veći broj ljudi dobre volje koji će svojim doprinosom pridonijeti čišćenju groblja i samim tim razvoju projekta. Akcija čišćenja groblja će biti u trajanju od 8:00 do 12:00 sati.  Pokažimo poštovanje prema pokopanima, stoji u pozivu građanima. 

Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem izdvojenom vremenu.

Josip Jelić - župnik župe Sv. Leopolda Mandića Maglaj 

Vladimir Kukić - jerej maglajske parohije                

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.