Poznati rezultati referenduma za formiranje MZ Mladoševica

8.04.2015. 20:16 0

Od ukupno 1.525 osoba upisanih u birački spisak, na referendumu u Mjesnoj zajednici Novi Šeher, gdje su se punoljetni mještani izjašnjavali ''da li su za izdvajanje naseljenog mjesta Mladoševica iz sastava MZ Novi Šeher i formiranje vlastite mjesne zajednice?'', izašlo je 369 mještana odnosno 24,2 posto.

Od onih koji su se izjasnili, njih 98 posto bilo je "za".

 

Više od tri godine mještani naseljenog mjesta Mladoševica u Općini Maglaj, inače hrvatske nacionalnosti, traže izdvajanje od MZ Novi Šeher te formiranje "svoje" MZ uz obrazloženje da bi mogli puno lakše i brže rješavati svoje infrastrukturne projekte.

 

Jedan dio političkih subjekata koje djeluju na području Maglaja bio je protiv raspisivanja referenduma, ističući kako će od jedne multietničke mjesne zajednice nastati dvije mononacionalne (bošnjačka i hrvatska), a kao opasnost su naveli i mogući daljnji korak novoformirane MZ za pripajanje Općini Žepče.

 

Mještani Mladoševice energično odbijaju bilo kakvu mogućnost pokretanja inicijative za pripajanje Žepču, javila je RTV Maglaj.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.