Predsjedavajući Skupštine ZDK Sretko Radišić u posjeti UCŽR Maglaj

18.03.2014. 12:54 0

Jučer je u službenoj posjeti u našem gradu boravio Predsjedavajući Skupštine ZDK Sretko Radišić prilikom koje se zajedno sa općinskom delegacijom koju je predvodio načelnik naše Općine gdin. Mehmed Mustabašić sastao sa čelnicima Udruženja civlinih žrtava rata.

U prostorijama ovog Udruženja razgovaralo se o problemima sa kojima se susreću članovi ovog udruženja, ali i o potencijalnim rješenjima.

 

"Civilne žrtve rata nisu socijalna kategorija pa stoga tražimo izmjenu Zakona o socijalnoj zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica sa djecom", zaključak je ovo sa jučerašnjeg susreta čelnika Udruženja civilnih žrtava rata općine Maglaj sa predsjedavajućim Skupštine ZDK Sretkom Radišićem.

 

Tokom sastanka bilo je riječi o pocesuiranju ratnih zločina počinjenih nad civilima našeg grada te izgradnji spomen - obilježja poginuloj djeci Maglaja u proteklom odbrambeno - oslobodilačkom ratu.

 

Skupštini ZDK upućen je niz inicijativa i pitanja, a jedno od mnogobrojnih jeste i kašnjenje isplata ovoj kategoriji našega društva.

 

Foto: Studio 'Bašić'

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.