Predstavnici JUFA hotela iz Austrije posjetili Maglaj

3.07.2015. 07:30 0

Predstavnici JUFA hotela iz Austrije koji su tokom prošlogodišnjih majskih poplava pomogli našem gradu sada su ga i posjetili. Poznati europski lanac hotela omogućio je djeci poplavljenih područja da prošle godine borave u Austriji, saopćeno je iz općine Maglaj.

Predstavnike JUFA hotela u Maglaju primio je Općinski načelnik sa saradnicima, gosti su pogledali izložbu fotografija Maglaja u poplavama i sada, te su se mogli uvjeriti da je grad vratio svoj nekadašnji sjaj.

Drugog dana posjete predstavnici JUFA-e prezentovali su svoj lanac hotela direktorima Mješovite srednje škole i Gimnazije. Ovo je bila prilika da se direktori upoznaju sa radom ove vrhunske firme, koja broji oko 1100 zaposlenih. Ono što oni svakako nude je mogućnost zapošljavanja mladih sa ovih krajeva, kao i saradnja sa školama na području općine Maglaj.

JUFA hoteli posluju od 1991. godine, njihov početak bio je na tri lokacije u Štajerskoj. Od 2007. godine otvara se prvo predstavništvo u inostranstvu. Danas JUFA ima preko 50 poslovnica u Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj i Lihteštajnu. Ponuda JUFA hotela je raznovrsna, od pedagoških i školskih programa pa sve do zdravstvenog turizma, ljetnih kampova, porodičnih odmora, obrazovanja, sporta, kulture.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.