Predstavnici turskih Općina Kagithane i Umranije posjetili i pomogli Maglaj

10.06.2014. 13:23 0

Unija turskih mediteranskih općina (MBB) nakon katastrofalnih poplava koje su razorile i naš grad prije više od dvadeset dana razmatrala je načine na koje će voditi akciju pomoći za poplavama ugrožena područja Bosne i Hercegovine.

Na sastanku načelnika općina članica dogovoreno je da svakom od 15 poplavljenih područja BiH pomažu po tri općine članice MBB-a, a najveći dio pomoći činit će kućne potrepštine, dugotrajna hrana, medicinska te sredstva za higijenu i dezinfekciju. Na tom sastanku donesena je odluka da našem gradu, Maglaju pomažu Istanbulske Općine Kagithane, Umranije i Atasehir.

 

Dana, 9. juna Medžlis IZ-e/Općinu Maglaj posjetili su predstavnici dvije od tri nabrojane Općine, i to predstavnici Općina Kagithane i Umranije, koji su u koloni vozila u kojoj su stigli dovezli pet kamiona  humanitarne pomoći. Domaćin sastanka bio je Medžlis Maglaj na čelu sa gl. Imamom maglajskim Izudinom ef. M. Kruškom i Predsjednicom Kriznog štaba Medžlisa Amelom Hidić prof. 

 

U ime Općine Umranye sastanku su prisustvovali zamjenici načelnika gosp. Hasan Karatas i Emin Uc, a u ime Općine Kagithane prisutan je bio gosp. Saban Demirel. Sastanku koji je upriličen u prostorijama Medžlisa Maglaj prisustvovali su i općinski načelnik Mehmed Mustabašić, kao i općinski načelnik Fojnice gosp. Salkan Merdžanić.

 

Gosti iz prijateljske Turske u prijatnom razgovoru upoznali su domaćine o projektu realizacije pomoći i načinu saradnje za što brži oporavak Maglaja i njegovih stanovnika.

 

Gosti iz Turske nakon sastanka predali su općinskom načelniku pet šlepera pomoći turskog naroda, na čemu je od strane domaćina iskazana srdačna zahvalnost.

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.