N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 918

Zajednički iftar u Maglaju: Preko 400 građana u nedjelju će zajedno iftariti na otvorenom

9.07.2015. 16:25 0

U organizaciji neformalne grupe maglajskih privrednika u Maglaju će u nedjelju, 12. jula 2015. godine na otvorenom, a u neposrednoj blizini Nove gradske džamije biti priređen zajednički iftar za preko 400 postača.

- Pozivamo sve građane sa područja općine Maglaj, postače da nam se pridruže na velikom zajedničkom iftaru na otvorenom u nedjelju, 12. jula 2015. godine na parkingu u neposrednoj blizini Nove gradske ''Vali Recep Yazicioglu'' džamije - kazao nam je jedan od organizatora ovog zajedničkog iftara. 

Nakon iftara prisutni će moći prisustvovati i kratkom programu u okviru kojeg će biti proučeno nekoliko odlomaka iz kur'ana te nekoliko ilahija i kasida. 

- Planiramo uz ftar održati i kratki program koji će nadamo se uljepšati, ionako lijepu ramazansku noć u Maglaju, kazali su organizatori te još jednom pozvali građane općine Maglaj, postače da se u što većem broju odazovu ovom zajedničkom iftaru.

- Nadamo se što boljem odazivu, bujrum poručili su organizatori. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.