N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1693

Predivan 25. iftar u Maglaju

Preko 500 postača na iftaru u centru Maglaja

12.07.2015. 23:19 0

U organizaciji neformalne grupe maglajskih privrednika večeras je u Maglaju u neposrednoj blizini Nove gradske ''Vali Recep Yazicioglu'' džamije priređen zajednički iftar, kojem je prisustvovalo preko 500 postača sa područja općine Maglaj te susjednih općina.

Nakon iftara prisutni su prisustvovali i kratkom programu kojeg su pripremili hor ''Revda'' na čelu sa h. hfz. Hidajetom ef. Talićem te Semin Rizvić u okviru kojeg je proučeno nekoliko ilahija i kasida, te sevdalinki.

Prisutni građani bili su složni u tome da je ovo bila predivna 25. ramazanska večer u Maglaju.

- Ovo treba obavezno postati tradicija, Allah neka nagradi organizatore, kazao je jedan od prisutnih vjernika za naš portal. 

U ime organizatora prisutnim građanima te gostima iz drugih gradova obratio se Jasmin Begić koji se prisutnim građanima zahvalio na dolasku. 

- Allah neka nagradi sve vas koji ste večeras došli te organizatore koji su bili sebeb našeg večerašnjeg okupljanja, kazao je on.

U galeriji pogledajte atmosferu sa večerašnjeg iftara u centru Maglaja. 

Portal maglajinfo.com bio je medijski pokrovitelj ovog nesvakidašnjeg događaja.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.