Preko milion maraka štete u Škafi

28.05.2014. 22:41 0

Tokom poplava tržni centar 'Škafa' pretrpio je milionsku štetu, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Području gdje se nalaze objekti "Škafe" u Maglaju bilo je poplavljeno vodom u potpunosti, a nivo vode dosezao je nekoliko metara. Kompletni magacini ovog tržnog centra sa hranom, odjećom i drugim stvarima su potopljeni, čime pričinjena šteta iznosi više od jednog miliona maraka.

 

Kenan Zećo, jedan od rukovodilaca u ovom tržnom centu, koji je sto posto u vlasništvu bh. privrednika, kazao je za NAP kako su sretni da niti jedna njihov radnik nije ozbiljno povrijeđen, ali da će im trebati pomoć od države kako bi pričinjene štete što prije sanirali i radnike vratili na posao.

 

"S obzirom na velike štete koje je TC "Škafa" pretrpjela, a koji ima preko 350 zaposlenih, očekujemo da, kao domaći privredni subjekat, dobijemo podršku od Vlade FBiH, Ministarstva trgovine, Porezne Uprave FBiH kao i drugih lokanih, entitetskih i državnih organa kako bi se prevazišli veliki gubitci", rekao je Zećo.

 

"Osim robe u ovom objektu su potpuno devastirane kase, kompjuteri, frižideri kao i sav inventar. U narednih mjesec dana objekat će se trebati čistiti i dezinfikovati", kaže Zećo, piše Patria.

 

Bez obzira na novonastalu situaciju i štetu, Škafa je slala, ali i još uvijek šalje pomoć u hrani kako za svoje radnike u Maglaju, tako i za ostalo stanovništvo.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.