Održana svečana sjednica: Premijersku funkciju ZDK preuzeo Miralem Galijašević iz Maglaja

11.03.2015. 16:08 0

Premijersku funkciju Zeničko-dobojskog kantona preuzeo je danas Miralem Galijašević, te ministri iz koalicionih stranaka SDA, HDZ-a i DF-a, prenosi novinska agencija Patria.

Skupština ZDK je za ministre imenovala osobe čija su imena stranke dostavile u proteklom periodu. Iako su brojne nevladine organizacije tražile da se u Vladi nađu i pripadnice ženskog pola to se ipak nije dogodilo.SDA je u narednom mandatu dobila pet ministarskih pozicija i poziciju premijera Kantona, DF je dobio tri, a HDZ dvije ministarske pozicije. Iz SDA ministarske funkcije će obavljati: Himzo Smajić, Mensur Sinanović, Fahrudin Čolaković, Mirnes Bašić i Nurđehan Šahinović.

 

Ministri iz HDZ-a u Vladi ZDK su Andrej Kajić iz Žepča i Zvonko Anđelić iz Usore, a iz DF-a ministarske funkcije su dobili Bojana Gvozdenović iz Zenice, Goran Bulajić iz Zenice i Hajrudin Žilić iz Olova.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.