maglajinfo.com
vijesti maglaj 803

Prigodnim programom u Maglaju će biti obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

23.11.2016. 16:08 0

U povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH, praznika koji označava historijski kontinuitet Bosne i Hercegovine kao države, prigodnim programom u Maglaju će se odati počast ovom značajnom danu.

Danas je iz općine Maglaj najavljeno kako će se u četvrtak, 24. novembra u 9:50 sati položiti cvijeće na Centralno spomen obilježju ''Park Ljiljana'', te na bistu narodnog heroja Ibrišima Obralića, a nakon toga će u kino sali Doma kulture "Edhem Mulabdić" biti održana Svečana akademija i prigodan kulturno-zabavni program sa početkom u 10:00 sati.

Kako stoji na zvaničnim stranicama općine odlukama ZAVNOBiH-a, kao temelja bosanskohercegovačke državnosti, obavezujemo se da ćemo poštovati i čuvati istinu o viševjekovnom identitetu bosanskohercegovačkog društva i države, ponosni na bogatstvo naših različitosti. Ovaj historijski dan također nas podsjeća da samo mirom i tolerancijom možemo učiniti suživot u ovoj zemlji boljim i efikasnijim, a budućnost svjetlijom i ljepšom. 

- Pozivaju se svi zainteresovani građani Maglaja da svojim prisustvom uveličaju program povodom značajnog praznika, stoji u obavještenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.