Gosti Airsoft Kluba 'Spartan'

Pripadnici EUFOR-a u Maglaju bili su gosti airsoft susreta

29.08.2014. 01:15 0

Pripadnici britanske jedinice EUFOR-a sa svojim oklopnim vozilima proteklih su dana, preciznije prošli vikend boravili na Ošvama kod Maglaja, gdje su prisustvovali prvom tematskom susretu 'Operacija Padobran' a kojeg je organizovao Airsoft Klub 'Spartan'.

Kako je za naš portal kazao Predsjednik AK "Spartan" Mirza Bibić radilo se o prvom airsoft tematskom susretu kojem je prisustvovao veliki  broj airsoft klubova iz Bosne i Hercegovine, a gosti ovog susreta bili su pripadnici britanske jedinice EUFOR-a u Bosni i Hercegovini čija su oklopna vozila plijenila pažnju naših građana koji su ih vidjeli.

  

"U organizaciji Airsoft kluba "SPARTAN" Maglaj proteklih dana održan je, oficijelno, prvi airsoft tematski susret pod nazivom "Operacija Padobran". Susret je organizovan u kooperaciji sa klubovima "Orion" iz Tešnja/Jelah i "One" iz Tuzle. U subotu 23.08. jedan dio učesnika je bio smješten u planinarskom domu na Ošvama, gdje je organizovan roštilj i ugodno druženje. Sutradan, 24.08. pristigao je drugi dio učesnika čije je okupljanje bilo ispred tržnog centra "Škafa" odakle su se uputili kamionom do planinarskog doma", priča Bibić.

 

Specijalni gosti ovog susreta bili su pripadnici EUFOR jedinice britanske vojske, tačnije "Light Dragoons" koji su nekoliko sedmica prije boravili na Igmanu, u gostima sarajevskog airsoft kluba.

 

"Pošto je ta jedinica izazvala veliku pažnju naših sugrađana dužni smo kazati da je njihova uloga isključivo bila učešće na našem susretu a njihova oklopna vozila su korištena za prijevoz vode i hrane do terena na kojem se igra odvijala. Sama igra počela je u 12:00 sati a završila u 15:30 nakon kojeg smo se svi uputili nazad u dvorište planinarskog doma na zajednički ručak", kazao je Bibić.

 

Nakon ručka uručene su zahvalnice te napravljene zajedničke fotografije, a svi učesnici ovog susreta bili su veoma zadovoljni a gosti iz Engleske su bili oduševljeni organizacijom. Veliki broj airsoft klubova koji su prisustvovali ovom susretu tokom majskih poplava aktivno su učestvovali u akcijama za pomoć stanovništvu našeg grada. 

 

"Istakao bih činjenicu da sve ekipe koje su učestvovale u airsoft susretu učestvovali aktivno i u humanitarnim akcijama nakon katastrofalnog potopa a to su sljedeće ekipe: - A.K. Orion (Tešanj/Jelah) - A.K. One (Tuzla) - A.K. Shadow Regiment (Gradiška) - A.K. Lilium Bosniacum ( Travnik) - A.K. Odin (Sarajevo) - GRU Tim (Laktaši) - Tvrđava ( Zenica) - Otpisani ( Bužim ) - Urban Tactical Team Sarajevo - Spartan (Maglaj)", zaključio je Mirza. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.