Pripremite kape i šalove, za vikend i do 30 cm snijega

22.01.2014. 23:57 0

Prema prognozama metereologa neuobičajenom januarskom proljeću idući vikend stiže kraj. Tako nas tokom vikenda očekuje i do 30 cm snježnog pokrivača.

Neuobičajenom januarskom proljeću, polahko ali sigurno dolazi kraj. Pripremite duboke cipele, šalove, kape, zimske jakne i rukavice jer nam stiže najavljeni hladni kraj prvog mjeseca 2014. godine.

 

Prema prognozi meteorologa, od petka slijedi značajno zahlađenje praćeno jakim vjetrom i snijegom. Sam petak počet će uz oblake i kišu, ali uz zahlađenje i vrlo jak sjeveroistočnjak do kraja dana očekuje se snijeg.

 

U subotu će snijega uz vjetar i niske temperature biti posebno u prvom dijelu dana. Mjestimično se očekuju i obilnije padavine uz stvaranje snježnog pokrivača od 10 do 20, a u višim predjelima i više od 30 centimetara. U nedjelju se očekuje postepeno smirivanje vremena, ali temperature će i dalje biti niske. 

 

Također i jedan od najpoznatijih web servisa za vremensku prognozu www.weather2umbrella.com najavljuje kako će tokom vikenda Maglaj prekriti snježni pokrivač.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.