maglajinfo.com
vijesti maglaj 2760

Medžlis Maglaj: Privodi se kraju krčenje mezarja, uskoro postavljanje kontejnera za smeće

2.04.2017. 18:23 0

Medžlis islamske zajednice Maglaj, shodno novom Pravilniku o upravljanju i raspolaganju mezarjima, započeo je prije mjesec dana aktivnosti na zimskom krčenju svih vakufskih mezarja gradskih džemata, saopćeno je danas iz maglajskog Medžlisa.

Kako navode iz Medžlisa islamske zajednice Maglaj cilj ove aktivnosti je čišćenje i krčenje mezarja od ostruga, šiblja i smeća prije nastupa vegetativnog perioda, kako bi ista bila spremna za redovito košenje i održavanje.

U narednom mjesecu Medžlis će pored organiziranja prvog košenja, u sva mezarja gradskih džemata, instalirati i adekvatne kontejnere za odlaganje smeća.

- Sve ove i druge aktivnosti koje provodi Medžlis, kao vlasnik i upravitelj mezarja gradskih džemata, pokazatelj su odlučnog nastojanja da se ista konačno urede i redovito održavaju. Krčenje i čišćenje šehidskog mezarja ''Podborik'' finansijski su podržali Općina Maglaj, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Maglaj i Udruženje građana civilnih žrtava rata Maglaj - stoji na zvaničnoj stranici Medžlisa IZ-e Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.