Projekat jačanja saradnje između pčelara i voćara: U narednom periodu planirane radionice za zainteresovane osobe

30.09.2019. 09:11 0

Obavještavamo Vas da su u okviru projekta ''Ekologika - Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica'', planirane radionice obuke za zainteresovane polaznike iz segmenta poljoprivrede, pčelarstva, ali i sva ostala lica kojima je navedena tema interesantna.

Neprofitna organizacija ''Udruženje poljoprivrednika, proizvođača voća, povrća, jagodičastog voća i uzgoj stoke'' sa Bijele ploče, je kandidovalo projekat ''Ekologika - Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica'' koji se implementira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), a upućen prema neprofitnim organizacijama civilnog društva.

Cilj našeg projekta je da se prije svega mladi ljudi, a zatim i svi ostali, upoznaju sa osnovnim odlikama i specifičnostima poljoprivrednog okruženja današnjice, kako globalnog, tako i našeg nacionalnog bosanskog.

Takođe, jedan od ciljeva projekta je i da se ukaže na savremene trendove koji će mladim ljudima pomoći da razmišljaju na vrijeme o prednostima samoopredjeljenja u biznisu, pokretanju i razvoju vlastitih poslovnih ideja, poljoprivredi i pčelarstvu osiguravajući na taj način i svoju izvjesniju budućnost na ovim prostorima.

Projekat se implementira na području općine Maglaj u periodu od 9 mjeseci, u saradnji sa Udruženjem pčelara Maglaj i udruženjem „Agro-Liješnica“, a o konkretnim aktivnostima i progresu projekta ćemo vas redovno obavještavati u saradnji sa RTV Maglaj, internet stranicama, kao i drugim medijima.

U okviru projekta su planirani različiti oblici promotivnih i edukacijskih aktivnosti i radionica u pravcu približavanja voćarskog i pčelarskog poziva mladim ljudima, ali i svim drugima koji imaju interes.

Pozivamo vas da se prijavite na naše edukacije i da pratite redovno naše aktivnosti, te u skladu sa vlastitim interesima se i uključite u njihovu realizaciju.

- Za sve informacije na raspolaganju je predsjednik udruženja (Broj telefona: 061806083). Unaprijed zahvaljujemo na vašem interesovanju i podršci - navodi se u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.