maglajinfo.com
vijesti maglaj 1829

Heroj u borbi za povratak Bošnjaka na svoja ognjišta

Prošle tri godine od smrti Ismeta Mustabašića: Ostat će upisan zlatnim slovima u povijest Maglaja

15.08.2015. 17:36 0

Danas se navršavaju tri godine od kako je na ahiret preselio hadži Ismet (Mustafe) Mustabašić.

Ismet Mustabašić bio je jedan od najmlađih direktora u bivšem Natronu, istaknuti rukovodilac, član Ratnog predsjedništva Opštine Maglaj, osnivač Kluba bošnjačkih intelektualaca u Maglaju, Načelnik Općine Maglaj, tri mandata uzastopno, član Sabora IZ-ce u BiH, član Izvršnog odbora Medžlisa Maglaj, predsjednik/mutevelija džema'atskog odbora džema'ata Novi grad, te istaknuti patriota, rodoljub i domoljub, društveni, javni i kulturni radnik i aktivista.

Rahmetli hadži Ismet ostat će upamćen posebno i upisan zlatnim slovima u povijest Maglaja i domovine Bosne i Hercegovine, kao Općinski načelnik i najveći heroj u borbi za povratak Bošnjaka na svoja ognjišta u novošeherskom i bradićkom kraju, na području Medžlisa i Općine Maglaj.

Nemjerljiv je njegov doprinos u očuvanju duhovnog, nacionalnog i kulturnog identiteta Bošnjaka i muslimanske časti i ponosa. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.