maglajinfo.com
vijesti maglaj 1869

Proučena zajednička Ikrar dova za sedam hadžija sa područja Maglaja

5.09.2015. 11:25 0

Povodom odlaska i ispraćaja hadžija sa područja MIZ Maglaj na obavljanje svete islamske dužnosti Hadža jučer je sa početkom u 13,45 sati iza džuma-namaza u Kalavun Gazi Jusuf pašinoj Kuršumlija džamiji proučena zajednička Ikrar dova za sedam hadžija sa područja našeg Medžlisa.

Veliki broj prisutnih jučer je u Kuršumliji džamiji prisustvovao zajedničkoj Ikrar dovi koja je proučena pred odlazak na obavljanje svete islamske dužnosti sedam hadžija sa područja Medžlisa Maglaj.

Učenju dove prisustvovali su osim maglajskih imama i Izudin ef. M. Kruško te glavni maglajski imam Nevres ef. Hodžić, koji su se obratili prisutnima u džamiji Kuršumliji.

U svom obraćanju Nevres ef. Hodžić kazao je kako će hadžijama tokom obavljanja ove svete islamske dužnosti biti potrebno najviše sabura, te ih je pozvao da se u dovama sjete i svojih sugrađana te cijele naše domovine Bosne i Hercegovine. 

Ove godine na hadž, sa područja Medžlisa Maglaj, odlazi ukupno sedam hadžija, i to: Nađib Njemčević iz džema'ata Fazli pašina džamija, Sabahudin Tutundžić (bedel za Mustafu Semića iz Visokog) iz džema'ata Kuršumlija, Mehmed Đonlić iz džema'ata Kuršumlija, Mustafa Zahirović iz Maglaja, Begić Šemso iz džema'ata Kosova, Begić Zulejha iz džema'ata Kosova, i Topčić Meho iz džema'ata Bradići. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.