maglajinfo.com
vijesti maglaj 988

Promocija PRO-Active fonda 2016 u Maglaju 22. februara u caffe baru ''Domingo''

15.02.2016. 13:28 0

U okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost), Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Catholic Relief Services (CRS) i Fondacija Mozaik su objavili poziv za PRO-Active fond 2016.

Poziv je upućen neformalnim grupama mladih, koji su aktivni i imaju volju, prijatelje, komšije koji su spremni da pokrenu proces pomirenja i međusobnog razumijevanja te na taj način postanu lideri pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Ovaj poziv je treći po redu poziv za mlade aktiviste u okviru PRO-Budućnost projekta i buduće nosioce procesa pomirenja koji uče o drugom i drugačijem te na taj način postaju uzor u svojoj okolini.

U 2016. godini PRO-Active fond ima 100.000,00 KM na raspolaganju za projektne aktivnosti koje doprinose izgradnji pomirenja i povjerenja među različitim etničkim/nacionalnim grupama, izgradnji zajedništva koristeći prirodne, kulturne, historijske i bilo koje druge materijalne i nematerijalne resurse.

Pozivamo vas da nam se pridružite na događaju promocije PRO-Active fonda 2016 u Maglaju  22.02.2016. godine u caffe bar „Domingo“ sa početkom u 14:00h.

Dođite u Maglaj i saznajte koji su to eliminatorni kriteriji za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava, što uključuje ciljnu skupinu, aktivnosti koje projekat može podržati, minimalni i maksimalni iznos granta te ostale značajne informacije. Osim toga, svi posjetioci će imati priliku više čuti o specifičnim kriterijima PRO-Budućnost projekta koje je neophodno ispuniti.

Mladi ljudi koji su najaktivniji u PRO-Budućnost zajednicama i nosioci pozitivnih promjena u svojoj okolini će svim zainteresovanim stranama dodatno pojasniti kada, kome i kako se može podnijeti prijava prijedloga projekta te objasniti koje aktivnosti PRO-Active fond neće podržati.

Javni poziv za prijedloge projekata otvoren je od 11. januara/siječnja do 28. februara/veljače 2016. godine.

PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) je četverogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) s ciljem izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.