Prva osnovna škola Maglaj danas obilježila Dan škole

18.05.2016. 15:42 0

Svečanom programu povodom Dana škole prisustvovao je i Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, zajedno sa nekoliko svojih saradnika. Pored Općinskog načelnika, svečanoj manifestaciji prisustvovali su i ostali direktori osnovnih i srednjih škola sa područja općine Maglaj, učenici tih škola, ali i prijatelji sponzori, koji potpomažu kvalitetnom funkcionisanju ovu Javne ustanove.

Direktor Prve osnovne škole, gdin. Admir Gračić pozdravio je prisutne, uz prisjećanje na preminule zaposlenike škole, Mesuda Salkića i Muniba Čaušića. Tokom programa uručene su plakete jubilarcima sa najviše godina radnog staža, koji su dali veliki doprinos ovoj školi. Za 10 godina staža plakete su dobile Adnela Šehić-Delić,Amra Mehinagić i Indira Jugović.

Za 20 godina Mirnesa KolonićEmin ZukićSelma MustabašićLejla ŠahbazEdina MeđićErmelina SmajlagićMubera Havić i Emin Terzimehić. Plaketu za 40 godina rada dobila je pomoćnica direktora, Ezana Lošić. Direktor škole je javno pohvalio cijeli kolektiv sa najuspješnijim polugodištem u posljednjih nekoliko godina, kao i uspjehe učenika sa odličnim rezultatima i brojnim prvim mjestima na općinskim i kantonalnim takmičenjima.

Čestitkama za Dan škole se pridružio i Općinski načelnik, Osnovna škola "Maglaj", Osnovna škola "Novi Šeher", Gimnazija "Edhem Mulabdić", te "Mješovita srednja škola".

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.