Prijedlog Komisije za kategorizaciju oštećenih u poplavama i klizištima

U prvom krugu obnove 800,00 - 1.000,00 KM za poplavljene stanove i uništene kuće na klizištima

2.08.2014. 01:59 0

U sali Općinskog načelnika u četvrtak 31. jula održan je sastanak Komisije za kategorizaciju oštećenih u poplavama i klizištima i izradu kriterija za dodjelu novčane i materijalne pomoći.

Kako prenosi oficijalni općinski web portal, sastanku u sali Općinskog načelnika prisustvovali su:
1. Nurudin Smajlagić
2. Nermin Fadrić
3. Marinko Kelavić
4. Enes Sejmanović
5. Vahidin Bajraktarević


Pored članova Komisije, sastanku su prisustvovali: Općinski načelnik Mehmed Mustabašić, predsjedavajući Općinskog vijeća Marko Zelić, pomoćnik Općinskog načelnika Jasmin Deverdžić i Anto Maglica- Sližba za BISZ, opštu upravu i društvene djelatnosti.


Komisija je donijela sljedeće zaključke:


1. Predloženo je da svi sa registra poplavljenih stanova i uništenih kuća na klizištima (cca 1.500 + totalne štete na klizištima) u prvom krugu obnove budu obuhvaćeni novčanom pomoći u iznosu od 800,00 - 1.000,00 KM), koristeći novčana sredstva prikupljena od Vlade, donatora i ostalih koji su novčano pomogli.


2. Da se objave spiskovi svih koji su ostvarili novčanu pomoć za obnovu i onih koji su na spiskovima za Projekat ključ u ruke koji realizuju UNDP i Islamic Relief BiH (cca 300+300 kuća).


3. Da se raspodjela pomoći vrši proporcionalno prema broju poplavljenih - oštećenih kuća po Mjesnim zajednicama.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.