maglajinfo.com
vijesti maglaj 2189

Ramazan, mjesec zajedništva

Radost i osmijeh mladih iz Maglaja i Visokog tokom zajedničkog iftara i druženja

21.07.2014. 04:08 0

Tokom vikenda koji je iza nas veliki broj mladih sa područja čitavog MIZ Maglaj ali i sa prostora drugih Medžlisa prisustvovao je zajedničkim iftarima koji se konstantno, svaki dan od početka mubarek mjeseca Ramazan organizuju na platou ispred Nove Gradske Džamije u šator restoranu.

U petak navečer iftare za mlade ali i starije postače obezbjedilo je UG 'Svjetlost' iz Sarajeva, dok su iftare subotnje ramazanske večeri obezbjedili članovi Omladinskog Kruga Medžlisa IZ-e Visoko, koji su i sami, njih pedesetak bili gosti u našem šestostoljetnom gradu. 

 

Prelijepa subotnja ramazanska večer u Maglaju bila je i u znaku omladinskog druženja između mladih Maglajlija i mladih iz Visokog. Mladi momci i djevojke iz Maglaja u subotu su dočekali srdačno svoje goste iz Visokog te su se sa njima družili do kasno u noć. 

 

Nedjelja je također bila u znaku mladih postača koji su se u velikom broju i u nedjelju odazvali zajedničkom okončanju posta na platou ispred Nove Gradske Džamije, a koji su donirali UG 'AKOS' iz Sarajeva. 

 

Osmijeh i radost tokom zajedničkih iftara mladi Maglaja kao i njegove okoline te gosti nisu željeli skriti. U tome i jeste, bit i suština ovog mubarek mjeseca, zajedništvo, prokomentarisao je jedan od mladih postača. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.