maglajinfo.com
vijesti maglaj 2099

Radovi na obnovi školskih objekata JU OŠ 'Maglaj' teku sporo, početak školske godine još neizvjestan

22.08.2014. 00:12 0

Do početka nove školske godine ostalo je 10 dana, a radovi na poplavama poharanim zgradama JU OŠ 'Maglaj' u Maglaju, te zgradi područne škole u Donjem Ulišnjaku još uvijek traju. Kako je za naš portal kazao Predsjednik Školskog Odbora i prof. informatike u OŠ 'Maglaj' Reuf Husejnović postoje obećanja izvođača radova da će zgrade biti spremne za novu školsku godinu, međutim radovi teku sporo.

Iako se čini da je stanje sa obnovom školskih zgrada JU OŠ 'Maglaj' u Maglaju loše, menadžment i Uprava imaju uvjerenja od strane izvođača radova da će završiti sa rekonstrukcijom školskih zgrada u Maglaju do početka nove školske godine, odnosno do 1. septembra kada bi učenici trebali sjesti u klupe.

 

"U najgorem slučaju može se desiti da školska godina kasni jednu sedmicu, ali će biti osposobljeni gornji spratovi, a mi se iskreno nadamo da će se moći izvoditi nastava već od 1. septembra, paralelno sa izvođenjem radova uz organizaciju rada u tri smjene, skraćeno i slično", priča za naš portal Husejnović.

 

U objektu B gdje nastavu pohađaju mlađi učenici trenutno se ugrađuje stolarija te traju radovi na malterisanju zidova, dok se u objektu A trenutno rade glazure, ići će brzo i stolarija, kao i zidovi, međutim u zgradi A radovi kasne par dana u odnosu na zgradu B, zbog veličine zgrade i složenijih građevinskih radova zbog starosti zgrade. 

 

"Kako sam već rekao Uprava škole i menadžment rade na tome da nastavna godina počne 1. septembra ali se svakako bez odobrenja ministarstva i bez izlaska nadležnih inspekcija neće moći početi raditi", kazao je Husejnović.

 

U Donjem Ulišnjaku radovi na zgradi područne škole skoro su gotovi i ona će definitivno biti spremna da primi učenike ukoliko nastava krene prvog ponedjeljka u septembru, dok se u Bočinji pokušava iznaći druga lokacija za proces nastave s obzirom da je bivša zgrada montažna te se za novac koji se potroši u njenu obnovu može napraviti nova zgrada sa nekoliko učionica koja bi zadovoljila potrebe učenika sa područja Bočinje kojih je trenutno 17. Rješenje će najvjerovatnije biti zgrada, odnosno Dom MZ Bočinja. 

 

"Osim radova koji se tiču obnove stradalih objekata Uprava i menadžment rade i na projektima instalacije grijanja na drvo/ugalj/pelet u Liješnici i Ulišnjaku, sa neriješenim problemom grijanja ostaće samo još škola u Fojnici, međutim tražimo donatora za realizaciju projekta instalacije grijanja i u školi u Fojnici", zaključio je Predsjednik ŠO JU OŠ "Maglaj" prof. Reuf Husejnović u razgovoru za naš portal. 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.