maglajinfo.com
vijesti maglaj 2834

Redakcija portala maglajinfo.com daje podršku kandidaturi

Rafter-heroj Samir Krivić koji je spašavao Maglajlije predložen za javno priznanje općine Konjic

28.04.2015. 23:55 0

Članovi i članice Udruženja ''Volonteri i prijatelji konjičke regije'' (VIPK) uz podršku Mehmeda Mustabašića, načelnika općine Maglaj s ponosom su predložili za dobitnika najvećeg javnog priznanja povodom 16. juna Dana općine Konjic, Samira Krivića, raftera-heroja, koji je dao ogroman doprinos u spašavanju stanovništva ”potopljenog” Maglaja u maju mjesecu 2014. godine.

- U tim dramatičnim satima, omiljeni nastavnik fizičkog vaspitanja u Drugoj osnovnoj školi Konjic, prvi je inicirao akciju spašavanja, okupio grupu svojih kolega raftera, brzo se probio do potopljenog Maglaja i u tim danima lično i sa prijateljima činio je izuzetna herojska djela o čemu su izvještavali mediji širom Bosne i Hercegovine i svijeta, a mi obični građani Konjica osjećali smo neskriveni ponos na našeg hrabrog sugrađanina. Veliki broj starijih, bolesnih, djece i ugroženih je evakuisano upravo zahvaljujući hrabroj intervenciji Samira i njegovih prijatelja, kada se govori o spašavanju građana Maglaja. Bez komunikacije, veza, struje, vode, lijekova, ubjeđeni da su zaboravljeni Maglajlije su sa krovova kuća i viših spratova zgrada ugledali neke hrabre ljude, koji ne samo da su nosili prijeko potrebnu vodu, hljeb i lijekove, već su i poslali snažnu poruku, da Maglajlije nisu sami, ostavljeni i zaboravljeni. 

- Ljudi heroji poput Samira Krivića, ne bore se za priznanja već za ljudske živote. Ipak, mi koji dijelimo plemenite ideale humanosti nećemo, niti možemo zažmiriti na činjenicu da je on bio prvi u Maglaju kada je bilo najteže. Za svoju plemenitost, nesebičnost, herojstvo i humanost bez premca Samir Krivić zaslužuje priznanje svog grada kao istaknuti pojedinac i služi nam svima za inspiraciju da budemo bolji ljudi”, kaže se u dopisu VIPK-a upućenom predsjedniku Komisije za dodjelu javnih priznanja Emiru Bubalu, aktuelnom načelniku Konjica.

VIPK ovom prilikom, još jednom odaje priznanje i svim volonterima koji su vodili jednu od najvećih humanitarnih akcija u našem gradu - pružajući podršku Općinskom Crvenom križu Konjic, Medžlisu IZ Konjic, OOSDP Konjic, te koordinirali u prikupljanju i distribuciji humanitarne pomoći ka stanovništvu Maglaja i drugih poplavljenih područja širom Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Samir Krivić rafter-heroj iz Konjica u jutarnjim satima 15. maja 2014. godine javio se Redakciji našeg portala na naš broj telefona, tada je ponudio svoju pomoć i skoro kroz suze, kao da on treba pomoć tražio da ga spojimo sa bilo kim ko bi mogao iskoordinirati njegov i dolazak njegovih kolega u Maglaj. U toj nakani nekako smo uspjeli. 

Redakcija portala maglajinfo.com po ko zna koji put odaje priznanje Samiru i njegovim kolegama, kao i drugim rafting klubovima koji su pomagali poplavljeno stanovništvo Maglaja te daje svesrdnu podršku kandidaturi Samira Krivića za dobitnika najvećeg javnog priznanja povodom 16. juna Dana općine Konjic.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.