maglajinfo.com
vijesti maglaj 2523

Hrabri zmajevi iz Konjica

Rafteri iz Konjica nisu zaboravljeni: Uručene im zahvalnice i pokloni ispred Natron-Hayat d.o.o.

24.12.2015. 12:26 0

Tokom majskih poplava 2014. godine mnogo je onih koji su herojski pomagali stanovništvo Maglaja ali oni koji su se posebno istakli svojom hrabrošću i smjelošću su rafteri iz Konjica koji su prvi pristigli u pomoć ugroženom stanovništvu Maglaja.

Kako smo već pisali u maju ove godine, na godišnjicu majskih poplava Eldin Gakić, Senadin Turković, Edin Ribić te Emir Turić su rafteri iz Konjica koji su među prvima helikopterom stigli u Maglaj i krenuli u akciju spašavanja prvo radnika Natron-Hayata, a zatim i drugih ugroženih Maglajlija.  

Rukovodstvo maglajske tvornice papira na čelu sa generalnim direktorom Mehmetom Eray Nasoz, nije zaboravilo hrabrost i žrtvu raftera iz Konjica pa su tako ispred ove kompanije u utorak, 22. decembra u Konjicu Eldinu, Senadinu, Edinu i Emiru uručeni prigodni pokloni te zahvalnice za samoinicijativno pružanje pomoći i učestvovanje u spašavanju zaposlenika koji su ostali zarobljeni u krugu društva Natron-Hayat d.o.o. Maglaj tokom poplave u maju 2014. godine.

"Pozitivno smo iznenađeni, stvarno. Veliko hvala generalnom direktoru i zaposlenicima kompanije Natron-Hayat na lijepim riječima. Drago mi je što nismo zaboravljeni. Kako sam rekao i u maju ove godine, ponovo bi, bez razmišljanja učinio sve isto, samo da pomognem i spasim ljudske živote", kazao je jedan od dobitnika zahvalnica Emir Turić u izjavi za portal maglajinfo.com.

Zahvalnice i poklone rafterima ispred Natron-Hayat d.o.o. uručila je Aida Bašić, šef radne jedinice, služba obezbjeđenja i protupožarne zaštite u kompaniji Natron-Hayat.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.