maglajinfo.com
vijesti maglaj 1222

Ramazansko takmičenje u poznavanju namaza: Proglašeni pobjednici

11.07.2015. 07:00 0

U petak, 10. jula, poslije ikindija-namaza u gradskoj Vali Recep Yazicioglu džamiji je održano ramazansko nagradno takmičenje u poznavanju propisa o namazu. Naime, desetak dana prije ovogodišnjeg ramazana Džematski odbor džemata Novi Grad je raspisao gore navedeni konkurs, obezbijedivši besplatne udžbenike, iftar za sve učesnike takmičenja, kao i vrijedne nagrade: za prvo osvojeno mjesto - 300 KM, za drugo - 200 KM i treće mjesto – 100 KM.

Od prijavljenih četrdeset jedno testiranju je pristupilo dvadeset devet takmičara – mladića i djevojaka. Ocjenjivačka komisija, koju su sačinjavali profesori islamske vjeronauke - Ševal Kovačević, Amir Purković, Aldina Hodžić, kao i profesor informatike – Reuf Husejnović, je nakon pregleda testova, konstatirala da su pobjednici ovogodišnjeg takmičenja Fatima Cvrčak iz Domislice (prvo mjesto), Benjamin Šabanović iz Maglaja (drugo mjesto) i Lejla Turčinović iz Čoba (treće mjesto).

Svi učesnici takmičenja su imali obezbijeđen iftar a uručenje nagrada za pobjednike upriličeno je poslije teravih-namaza u Vali Recep Yazicioglu džamiji. Glavni imam MIZ Maglaj, Izudin ef. Kruško, je nakon čestitanja pobjednicima i učesnicima takmičenja, pohvalio ideju o organizovanju ovakve vrste takmičenja u džematu Novi Grad, na čelu sa imamom, Nevresom ef. Hodžićem i mutevelijom, Ševalom Kovačevićem.

Posebna zahvalnost se duguje donatorima sredstava koja su bila potrebna za organiziranje ovog takmičenja, navodi se na facebook profilu - Gradska Džamija Maglaj

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.