Ministar Ramić i ministrica Borovac na zvaničnom početku izgradnje zgrade socijalnog stanovanja u Maglaju

8.06.2017. 19:28 0

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac prisustvovat će zvaničnom početku radova na izgradnji zgrade socijalnog stanovanja u Maglaju, prvoj u Federaciji BiH koja se gradi u okviru projekta zatvaranja kolektivnih centara (CEB II).

Planirano je obraćanje načelnika Općine Maglaj Mirsada Mahmutagića, ministrice Borovac, ministra Ramića i zamjenika generalnog direktora za kredite i društveni razvoj Razvojne banke Vijeća Evrope CEB Stephana Sellena, a potom i obilazak lokacije budućeg objekta, najavio je danas Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Riječ je o zgradi s 15 stambenih jedinica namijenjenih za socijalno stanovanje za 28 osoba koje sada žive u kolektivnom centru u Maglaju.

Vrijednost tog projekta je oko 855.000 KM, od čega je više od 670.000 KM osigurano iz kreditnih sredstava CEB-a, a ostatak je osigurala Općina Maglaj. Rok za izgradnju je 300 dana.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.