maglajinfo.com
vijesti maglaj 3335

Ramiz i Alaudin Ibrahimović iz Maglaja sprovedeni u zgradu SIPA-e

18.02.2015. 15:24 0

Sprovođenjem Alaudina Ibrahimovića (1992.) te Ramiza Ibrahimovića (1953.) u zgradu SIPA-e danas u popodnevnim satima potvrđeno je pisanje našeg portala da su tokom akcije SIPA-e sinoć i jutros na području Maglaja uhapšeni otac i sin, Ramiz i Alaudin.

Po nalogu Tužilaštva BiH SIPA je u saradnji sa Graničnom policijom tokom protekle noći na više lokacija uhapsila šest osoba. Uhapšeni su Edin Tabaković, Nevad Hušidić, Merin Keserović, Husein Erdić te otac i sin Ramiz i Alaudin Ibrahimović. 

 

POVEZAN ČLANAK: AKCIJA SIPA-E: NA PODRUČJU MAGLAJA UHAPŠENI RAMIZ I NJEGOV SIN ALAUDIN IBRAHIMOVIĆ 

 

Ramiz je sredinom novembra prošle godine hapšen u Maglaju, ali je ubrzo i pušten uz mjere zabrane. On se navodno borio na ratištu u Siriji, odakle se vratio u septembru 2013. godine.

 

Njegov 23-godišnji sin Alaudin je nakon rata od posljedica eksplozije zaostalog minsko eksplozivnog sredstva ostao bez obje ruke i oka. Tada je imao samo osam godina.

 

Šestorku se sumnjiči za nekoliko krivičnih djela, među kojima su finansiranje terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, te kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

 

Video kako je teklo privođenje pogledajte klikom OVDJE

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.