Dž. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1123

Problem se javljao u vrijeme naleta jačih vjetrova

Rekonstrukcijom električne mreže u Starom gradu riješen dugogodišnji problem

15.10.2015. 16:45 0

Na području Starog grada urađena je rekonstrukcija električne mreže. I pored neuslovnih vremenskih prilika, te klizavog terena, operativna ekipa je uspješno izvela radove izmjena na krovovima i stubovima. Zvanično je riješen problem snabdijevanja Gornje mahale el. energijom bez obzira na vremenske uslove, jake vjetrove ili kiše.

Danas je u Maglaju na području Starog grada u dijelu Gornje mahale izvršena rekonstrukcija stare električne mreže. Operativna ekipa poslovnice Maglaj Elektrodistribucije Zenica obavila je zamjenu starih el. žica novim samonosivim kablovima, a čime je riješen dugogodišnji problem nestajanja el. energije na području Čila i Horine mahale.

Prema nezvaničnim informacija kojima raspolaže naš portal, prvobitna električna mreža postavljena je 60-ih godina prošlog stoljeća, a druga faza ugrađivanja i razvođenja el. energije u ovom dijelu mahale desila se 1978. godine. Ugrađena mreža posluživala je svakodnevno domaćinstva ovog područja, ali s nerijetkim prekidama u toku godine. Problem se javljao u vrijeme naleta jačih vjetrova  kada bi se događao kontakt dva različita mrežna kabla, a pri čemu je usljed spoja dolazilo do nestanka struje. Takva dešavanja bila su dnevna, ali i kasna večernja pojava. Izmjenom i postavljanjem samonosivih kablova bit će spriječen otvoreni kontakt, a što garantira u budućnosti sigurnu i stalnu dostavu el. energije bez obzira na vremenske uslove.

Radni tim Elektrodistribucije dokazao je stručnu profesionalnost i obavio planirane izmjene bez inicidenta, iako je teren bio izuzetno zahtjevan i klizav. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.