Petak, 17. oktobra 2014.

Renzo Daviddi, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH otvara obnovljenu srednju školu u Maglaju

16.10.2014. 14:56 0

Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Daviddi otvara školu u Maglaju obnovljenu u okviru EU Programa za oporavak od poplava.

Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini dr Renzo Daviddi će u petak, 17. oktobra  2014. posjetiti škole u opštini Maglaj koje su pretrpjele ogromne štete tokom katastrofalnih poplava u maju ove godine.

 

Tom prilikom, dr. Daviddi će svečano otvoriti Mješovitu srednju školu Maglaj i Gimnaziju "Edhem Mulabdić" u Maglaju, obnovljene u okviru Programa za oporavak od poplava kojeg finansira Evropska unija, kao i posjetiti Prvu Osnovnu školu Maglaj, koja je također u procesu obnove u sklopu ovog EU Programa.

 

Svečano otvaranje škole planirano je nakon obilaska škole, te obraćanja direktora škola gospođe Amele Hidić, direktorice Gimnazije "Edhem Mulabdić", te direktora Mješovite srednje škole Maglaj gospodina Ermina Tankovića, njihovih učenika i dr. Daviddija.

 

EU Program za oporavak od poplava, u vrijednosti od 43,52 miliona eura, ima za cilj da se omogući normalizacija životnih uslova u lokalnim zajednicama i osigura da pomoć stigne do najugroženijih nakon majskih poplava. Finansijska sredstva će se koristiti za obnavljanje javnih usluga i infrastrukture, rekonstrukciju stambenih objekata za najugroženije, te socio-ekonomski oporavak lokalnih zajednica.

 

EU Program za oporavak od poplava finansira Evropska unija, a implementiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Fond Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.