Rijeka Bosna ne prijeti izlijevanjem, ali su brojni putevi neprohodni

6.08.2014. 00:00 0

U skoro svim mjesnim zajednicama na području maglajske općine ponovo su se javila klizišta, a putevi su neprohodni, kazao je Mehmed Mustabašić, načelnik Općine Maglaj za bh. novinsku agenciju Patria.

- Angažovali smo svu mehanizaciju kako bi se raščistili putevi, ali imamo dva mjesta koja su oštećena, pa se ne može preći preko njih na drugu stranu. Situacija nije dobra, ali bitno je da rijeka Bosna ne prijeti izlijevanjem. Rijeka Jablanica ponovo se izlila. Ali ugroženog stanovništva nema – kazao je Mustabašić.

 

Kiša u Maglaju još uvijek pada, ali umanjenim intenzitetom.

 

Kako je objavio BIHMAK zbog poplavljenog kolovoza potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj (Donja Orahovica) i regionalnom putu R-474 Doboj-Prnjavor preko Stanara. 


Na magistralnom putu M-17 Nemila-Žepče (Ograjina) u toku je uklanjanje osulinskog materijala. Vozila se propuštaju naizmjenično jednom trakom, uz polusatne obustave. Duge su kolone vozila sa obje strane, tako da vozačima savjetujemo da se ne kreću u ovom smjeru.


Saobraćaj je obustavljen i na regionalnim putevima  Žepče-Zavidovići (Orahovica) i Doboj-Zavidovići (podvožnjak B.Ploča), dok na regionalnom putu Olovo-Zavidovići (Ćunište) saobraćaju putnička vozila, dok teretna vozila i autobusi ne mogu saobraćati.


Na brojnim regionalnim i lokalnim puevima dolazi do otežanog saobraćanja zbog brojnih klizišta, odrona ili poplava.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.