Rješenje dugogodišnjeg problema: U toku sanacija sjevernog ulaza u Maglaj

18.04.2017. 13:17 0

U toku je rekonstrukcija i modernizacija sjevernog ulaza u Maglaj, dužinom od cca 110 metara. Tokom izvođenja radova u potpunosti je obustavljen saobraćaj od kružnog toka do M-17. Ulaz i izlaz u Maglaj omogućen je preko južnog ulaza u naselju Liješnica. Uredno postavljena saobraćajna signalizacija uveliko će pomoći vozačima, saopćeno je danas iz općine Maglaj.

Godinama nakon jače kiše, sjeverni ulaz u grad bude teško prohodan usljed nakupljenih oborinskih voda. Saobraćajnica koja vodi prema M-17 teško je oštećena i sa brojnim udarnim rupama, što svakako utiče na bezbjednost odvijanja saobraćaja. Svim tim problemima dolazi kraj.

Pošto je u toku i sanacija dijela ulice Srebreničkih žrtava rata, što je južni ulaz u grad, opredjeljeno je da se u prvo vrijeme sanira 110 metara, kako se ne bi desilo da oba ulaza u grad budu zatvorena.

Projekat je detaljno riješio odvodnju oborinskih voda i to će biti riješeno slivnicima van same saobraćajnice. Radiće se potpuno nova saobraćajnica u dužini od 110 metara i njen nivo će biti nešto niži nego sada. 

- Građani i vozači motornih vozila mole se za strpljenje i da poštuju upute koje će biti date od uposlenih iz firme „Hajdić“ i Policijske stanice Maglaj, te da imaju razumijevanja za novi režim saobraćaja dok traju radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ceste - stoji na zvaničnoj stranici općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.