maglajinfo.com
vijesti maglaj 2684

RO ''Merhamet'' Maglaj: Iftari dostavljeni i na kućne adrese bolesnih i socijalno ugroženih

22.06.2016. 15:59 0

Regionalni odbor ''Merhamet'' Maglaj, pored svakodnevnih priprema 180 obroka u svojoj javnoj kuhinji za svoje korisnike, tokom ramazana priprema iftare i za postače iz najugroženijih porodica sa ovog područja.

Između ostalog, pripremljeno je i 50 iftara koji su dostavljeni na adresu bolesnih i socijalno ugroženih postača u prigradskim naseljima Misurići, Jelovac, Omerdino Polje, zatim i gradskom području Maglaja, te Gornjoj i Donjoj mahali.

- Zahvaljujemo se sljedećim donatorima koji su podržali pripremu prvih 50 iftara, a to su: Lejla Dizdarević iz Žepča, Haris Mujezinović iz Tešnja, Behrema Pobrić sa porodicom iz Amerike, Mirsada Mujčin sa porodicom iz Njemačke, vlasniku firme „Maglajka“ Ulišnjak Nusretu Kepiću, vlasniku firme „Saraj Milk“ Maglaj Senadu Fejziću, firmama „Madi“ i „Subašić“ iz Tešnja i pekari „Mimo“ Maglaj - kazala je v.d. direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanela Omerović i izrazila zahvalnost i volonterkama Armeli Džafović i Đemki Suljaković koje su pomogle u pripremi iftara.

Omerović je pozvala sve građane, privrednike i institucije da podrže aktivnosti Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj i njegove kuhinje svojim donacijama u hrani, higijenskim sredstvima, kao i novčanim sredstvima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.