S ovim momcima nije se igrati: Specijalci MUP-a ZDK uspješno izveli vježbu

11.03.2015. 16:19 0

Na području stare kasarne u Nemili danas je održana pokazna vježba pripadnika Jedinice policije za podršku i pripadnika Jedinice policije za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira ZDK, piše novinska agencija Patria.

Uslov za rad ovih jedinica je tehnička opremljenost, a u toku predhodne godine nabavljena je određena oprema, koju su i danas koristili.

 

Ove jedinice čeka nastavak Premijer Lige BiH, obezbjeđivanje međunarodnih utakmica u toku kvalifikacija i mnogi skupovi koji se održavaju na područiju ZDK. Sve su to ozbiljni zadaci za koje je potrebna ozbiljna priprema, a danas je Specijalna jedinica pokazala da je spremna za to. Pored tehničke opremljenosti, policiji ZDK nedostaje 230 policijskih službenika.

 

Semir Šut, policijski komesara MUP-a ZDK zajedno sa svojim saradnicima je ocijenio ovu vježbu kao veoma uspješnu.

 

- Prezentacija današnje vježbe je rezultat kontinuiranog rada na obuci i opremanju. U svim slučajevima narušavanja javnog reda i mira koje se mogu desiti na ovom području prvo će reagovati ove dvije jedinice. Mi slobodno možemo reći da imamo respektabilan sastav opremljen i obučen sa kojima se u kontinuitetu radi i teoriski i praktičko - izjavio je Senaid Hasić, komandir Jedinice za podršku MUP-a ZDK.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.