Salkić: Biblioteci u Maglaju stižu donacije sa svih strana

3.07.2014. 13:38 0

Biblioteka „Derviš Sušić“ iz Tuzle donirala je jučer više od 1.000 knjiga Općoj biblioteci u Maglaju kazala je direktorica maglajske biblioteke Nina Salkić, a u narednom periodu očekuju i druge donacije, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

- Iz Tuzle su nam donijeli vrijednu donaciju, to su sve odabrani naslovi. Raduje nas da su se akciji prikupljanja odazvali brojni Tuzlaci. Iz Bihaća čekamo pošiljku, u Konjicu su prikupili oko 500 knjiga – navodi Salkić.

 

Značajna donacija za jedinu biblioteku u Općini Maglaj stigla je iz kompanije „Murex“ iz Srebrenika koja im je obezbijedila 400 kvadratnih metara keramičkih pločica, s obzirom da je voda digla sav parket u prostoru biblioteke.

 

- Zaista smo zahvalni za sve donacije. Dobili smo sav materijal, ljepilo za pločice i to nam rješava puno stvari – navodi Salkić i dodaje da im je potrebna pomoć oko postavljanja pločica kako bi konačno mogli početi s uređenjem biblioteke.

 

- To su ipak skupi radovi, a biblioteka trenutno nema raspoloživa sredstva da to plati – kaže Salkić koja je i ovu priliku iskoristila da se zahvali na svim donacijama i pomoći koja je stizala u Maglaj.

 

Ukupan broj knjiga koje je dobila Opća biblioteka je oko 8.000 hiljada, a u poplavama je uništeno 28.000 knjiga, piše Patria.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.