maglajinfo.com
vijesti maglaj 883

Saopćenje za javnost Općinskog štaba civilne zaštite

29.05.2020. 16:45 0

Danas je održana 17. vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite, a vezano za stanje nesreće uzrokovane pojavom coronavirusa na području Federacije Bosne i Hercegovine, na kojoj je razmatrano i trenutno epidemiološko stanje na području općine Maglaj, saopćeno je danas iz Općine Maglaj.

Obzirom da donesene naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, koje se u posljednje vrijeme stavljaju van snage mogu shvatiti kao popuštajuće i kraj pandemije, Općinski štab civilne zaštite apeluje  na građane općine Maglaj i poziva da se pridržavaju svih donesenih higijensko-epidemioloških mjera zaštite, održavanja socijalne distance i obavezno korištenje zaštitne maske.

Poštivanje ovih mjera na terenu će nadzirati službenici Policijske stanice Maglaj.

Činjenica da posljednjih 10 dana nemamo evidentiranih novozaraženih koronavirusom u Maglaju, ne znači da je opasnost zaraze prošla o čemu svjedoče novi klasteri u BiH.

Budimo oprezni, savjesni i odgovorni prema sebi i prema drugima, stoji u saopćenju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.