maglajinfo.com
vijesti maglaj 3300

Saopćenje za javnost Redakcije portala www.maglajinfo.com

Grad je bio poplavljen a mi smo činili ono što smo smatrali da trebamo

17.05.2014. 21:36 0

Grad je bio poplavljen a mi smo činili ono što smo smatrali da trebamo, o situaciji na terenu upoznavali smo sve one za koje smo mislili da to trebaju znati. Slijedeću noć kao i slijedeći dan nastavljali smo objavljivati snimke, fotografije, riječi naših građana koji su nas kroz suze pitali za informacije i molili za pomoć.

Dragi, poštovani i cijenjeni sugrađani i sugrađanke, draga rodbino i prijatelji građana i građanki Općine Maglaj,

 

Redakcija portala www.maglajinfo.com želi se ovim putem obratiti svima Vama kao i kolegama novinarima različitih medija koji su ovih dana pisali i na različite načine izvještavali o nesretnim danima za područje našeg grada.

 

Iza nas su teški i nezapamćeno dramatični dani za šestostoljetni grad Maglaj i njegovu okolinu. Prošli su dani u kojima smo Vas, naše čitatelje i čitateljke uživo izvještavali putem našeg portala o situaciji koja se događala u našem gradu, vjerujemo da ste upoznati sa tom činjenicom. U trenutku kada je rijeka Bosna počela da se izljeva iz svog korita počeli smo da Vas naše čitatelje i čitateljke upoznajemo sa situacijom na terenu i nismo to prestali raditi ni kada su balvani plovili našim gradom. Rijeka Bosna je nadolazila, a Vi ste dobijali informacije koje su Vam nadamo se bile od pomoći.

 

Preko noći bili ste opkoljeni vodom i dio naše ekipe koji se nalazio izvan područja grada Maglaja osjećao se dužnim da nastavi objavljivati sadržaje, to je i učinio. Bosna i Hercegovina nije znala šta se dešava u Maglaju i zato smo mi u gotovo nemogućim uslovima, u stanju opće psihičke i fizičke poljuljanosti dolazili do informacija od članova Redakcije portala koji su nam javljali šta se prvog jutra kada ste bili opkoljeni dešavalo u samom gradu, a mi smo se osjećali dužnim i to smo i učinili da te informacije proslijedimo dalje. Tog prvog kobnog jutra uputili smo preko stotinu apela za pomoć različitim institucijama i licima, a onda smo nastavili pisati.

 

Nakon što smo na portalu objavili naš kontakt telefon, on slijedećih sati nije prestajao zvoniti, redali su se pozivi sa apelima za pomoć na različitim lokacijama u gradu koje smo mi proslijeđivali licima koji su bili u mogućnosti pomoći. Redali su se pozivi različitih medijskih kuća koji nisu znali šta se uopšte dešava u gradu, i je li situacija uopšte ozbiljna. Naše informacije iz grada preuzimali su između ostalih portali klix.ba, brzevijesti.ba, radiosarajevo.ba, informativne redakcije OBN-a, FTV-a, BHT1, Hayat TV-a i mnogi drugi. Jedan poziv ćemo izdvojiti, poziv Samira iz Konjica koji je iskreno bez imalo razmišljanja ponudio svoju i pomoć 'Evropa Rafting' kluba iz Konjica u čijem glasu se moglo osjetiti da ti ljudi mogu, žele i hoće pomoći. Mi smo nastavili pisati i objavljivati apele za pomoć, kao i informacije o stanju na terenu do kojih smo teškom mukom dolazili.

 

Grad je bio poplavljen a mi smo činili ono što smo smatrali da trebamo, o situaciji na terenu upoznavali smo sve one za koje smo mislili da to trebaju znati. Slijedeću noć kao i slijedeći dan nastavljali smo objavljivati snimke, fotografije, riječi naših građana koji su nas kroz suze pitali za informacije i molili za pomoć.

 

Hvala dragom Bogu, spletom okolnosti i crpljenjem zadnjih atoma snage bili smo u situaciji da možemo pomoći na taj način, jer bilo je važno upoznati sve nadležne šta se dešava u našem gradu.

 

Želimo također saopštiti da smo ponosni na naš rad proteklih dana, ponosni smo i na naše sugrađane i na sve one koji su sarađivali sa nama proteklih dana. Ponosni smo na novinare, prijatelje, sugrađane koji su pomogli da se glas dalje i jače čuje, naša Maglajka Alma Džinić, Mirna Bradarić, Merima Šemić, Nijaz Hlivnjak, Milica Vučetić, Samir Beharić, Suzana Stambol, Edis Jašarević, Nadina Habibović, Adel Bilić, Ramiz Mehinagić, Eldin Kalaba, Mire Latifović i mnogi drugi.

 

Mnogo je apela preko Vašeg i našeg nezavisnog maglajskog news portala www.maglajinfo.com  dolazilo do ušiju spasitelja, a jedan ćemo izdvojiti.  Jučer smo u poslijepodnevnim satima dobili informaciju da je u Ulišnjaku ugrožena trudnica koja nosi dvojke, nakon što smo dobili tu informaciju učinili smo sve napore da ta informacija dođe do spasilačke ekipe u helikopteru i u toj nakani smo zahvaljući kolegama novinarima koji su se nalazili u helikopteru i uspjeli. Trudnica je zatim evakuisana na sigurno, a ona i njene dvojke u stomaku osjećali su se dobro.

 

Dragi, poštovani i cijenjeni sugrađani i sugrađanke, draga rodbino i prijatelji građana i građanki Općine Maglaj, Redakcija portala www.maglajinfo.com želi Vam saopštiti da ćemo i u budućnosti biti na raspolaganju svim građanima i građankama Maglaja, kao i svim Maglajlijama i Maglajkama koji ne žive u Maglaju i njegovoj okolini, ali Maglaj nose u duši.

 

Bitku sa vodenom stihijom smo dobili jer hvala Bogu do sada se samo jedna starija gospođa smatra žrtvom poplava, nju ne možemo nadoknaditi, ali svakako ćemo je se u budućnosti sjećati, to nam je dovoljno kako bi napisali kako smo dobili bitku, rat ćemo nastaviti voditi jer predstoji nam obnova naših domova i čišćenje našeg grada i njegove okoline. Naš grad Maglaj ima snagu, ima zajedništvo i solidarnost i on će akoBogda kroz koji mjesec vratiti svoje pravo lice.

 

Mi, Redakcija portala www.maglajinfo.com kao i Vi njegovi građani trebate čvrsto uz nadu u Božiju pomoć vjerovati u to.  

 

Mi, Redakcija portala www.maglajinfo.com ponosni smo na naš rad tokom prethodnih dana, a vjerujemo da ste i Vi ponosni na nas.

 

U to ime primite izraze našeg poštovanja i tople pozdrave i selame.

Redakcija nezavisnog maglajskog news portala www.maglajinfo.com

 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.