Sarajevski ljekari danas u Maglaju

29.05.2014. 09:38 0

Interventni tim ljekara raznih specijalnosti i drugog medicinskog osoblja Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo krenuo je jutros prema Maglaju gdje će pregledati stanovnike kojima je potrebna ljekarska pomoć, a na osnovu podataka tamošnjeg doma zdravlja.

Interventni tim ljekara raznih specijalnosti i drugog medicinskog osoblja Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS) krenuo je jutros put Maglaja gdje će pregledati stanovnike kojima je potrebna ljekarska pomoć, a na osnovu podataka tamošnjeg doma zdravlja.

 

Stručni tim UKCS-a sa sobom nosi i hranu, lijekove i osnovne životne potrepštine za stanovništvo Maglaja, grada koji se suočava s posljedicama nedavnih poplava.

 

Vođa ljekarskog tima je doc.dr. Nenad Vanis s Klinike za gastroenterohepatologiju, a u timu su i dr. Alden Begić s Klinike za vaskularne bolesti, dr. Amir Hadžić - Klinika za infektivne bolesti, prim. Jasmina Begić- Klinika za kožne bolesti, dr. Alen Džubur - Klinika za kardiologiju, te dr. Verica Mišanović s Klinike za pedijatriju.

 

Maglaj će posjetiti i grupa medicinara UKCS-a u kojoj su Amela Puran s Klinike za pedijatriju, Ognjen Pervan - VIP, Damir Sulimanovski - Klinika za ortopediju i traumatologiju, Azra Muzurović iz Epidemiološke službe, Adnan Pašić - ORL, Adnan Žigić s Klinike za nefrologiju, Nedžad Poplata - Klinika za kožne i venerične bolesti i Amela Mušić s Klinike za endokrinologiju i bolesti metabolizma.

 

Posjeta Maglaju četvrta je u nizu akcija UKCS-a pružanja pomoći stanovništvu poplavljenih područja Bosne i Hercegovine.

 

Ranije ovog mjeseca stručni tim UKCS-a, između ostalog, boravio je u Konjević-Polju i Cerskoj gdje su dostavili lijekove, hranu i vodu stanovništvu pogođenom poplavama i klizištima. Doktori pedijatri, dermatolozi, infektolozi, oftamolozi i kardiolozi pregledali su tada više od 150 stanovnika i dali im adekvatnu terapiju.

 

BiH se suočava s posljedicama poplava do kojih je došlo usljed obilnih padavina sredinom maja, a u mnogim dijelovima aktivirana su i klizišta koja su izazvala značajne posljedice na ljude i njihovu imovinu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.