Na platou ispred Nove Gradske Džamije

Šator restoran kao mjesto druženja mladih i starih tokom ramazana

30.06.2014. 02:38 0

Medžlis Islamske Zajednice Maglaj u okviru svojih aktivnosti koje planira realizovati tokom ramazana 1435. h.g. ispred Nove Gradske Džamije obezbjedio je šator restoran koji će služiti u narednom periodu okupljanju mladih ali i starih džematlija sa područja maglajskog Medžlisa.

Prvog dana ramazana 1435. h.g. više od 100 postača sa područja Medžlisa IZ-e Maglaj dočekalo je prvi iftar u šator restoranu koji je samo za ovu i slične prilike sklopljen na platou ispred Nove Gradske Džamije, a sve kako bi se tu provodile razne aktivnosti koje će tokom mjeseca ramazana organizovati Medžlis IZ-e Maglaj.

 

Osim organizacije iftara u šator restoranu koji se nalazi na platou ispred Nove Džamije tokom mjeseca ramazan organizovat će se razne aktivnosti, predavanja, omladinska druženja, iftari, zajedničko gledanje utakmica SP-a kao i drugi prigodni programi. 

 

Medžlis IZ-e Maglaj osim gore nabrojanih tokom mjeseca ramazana provodit će aktivnosti pripreme iftara, a isti će biti servirani i za sve poplavljene postače koji iskažu želju za iftarom. Svi građani i građanke preko Medžlisa Maglaj mogu pomoći sve poplavljene postače sa područja Medžlisa Maglaj tako što će uplatiti 8 KM u zajednički fond pri Medžlisu Maglaj za iftare poplavljenim džematima. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.