maglajinfo.com
vijesti maglaj 1955

Saopćenje za javnost OO SDA Maglaj

SDA Maglaj: Čestitke novoizabranim vijećnicima i Općinskom načelniku, bit ćemo konstruktivna opozicija

9.11.2016. 17:05 0

Nakon što je jučer Centralna izborna komisija BiH uručila uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima, OO SDA Maglaj danas se oglasio saopćenjem za javnost u kome iz ove političke stranke upućuju čestitke novozabranim vijećnicima i Općinskom načelniku, te najavljuju kako će u ovom mandatu Klub vijećnika SDA djelovati kao opozicija.

- Obzirom da je izvršena dodjela Certifikata od strane Centralne izborne komisije želim da u ime OO SDA Maglaj i u svoje lično ime uputim čestitke novoizabranim vijećnicima u Općinskom vijeću Maglaj i novoizabranom Općinskom načelniku i zaželim im uspješan rad u narednom periodu, a na dobrobit svih građana općine Maglaj, navodi se na početku saopćenja.

Zahvalnost građanima koji su izašli na izbore

- Građanima općine Maglaj koji su izašli na ove izbore želim uputiti iskrenu zahvalnost na tom činu, te se zahvaliti, kako onima koji su dali svoje povjerenje listi SDA za Općinsko vijeće i njenom kandidatu za Načelnika, tako i svim drugim građanima, bez obzira kome su poklonili svoje povjerenje. Ponosni smo na ostvareni izborni rezultat i povjerenje građana koje smo dobili, imajući u vidu da je lista SDA za Općinsko vijeće osvojila 4211 glasova ili 41,22 % , u odnosu na broj važećih glasačkih listića,čime je potvrdila da je ubjedljivo najjača politička Stranka na području općine Maglaj, a i rezultatom koji je ostvario kandidat SDA za Općinskog načelnika koji je dobio povjerenje 4926 građana , odnosno 48,25% od ukupnog broja važečih glasačkih listića. Imajući u vidu da su uz novoizabranog Načelnika bile sve političke Stranke i da je unatoč toj činjenici naš kandidata za Načelnika dobio 715 glasova više od liste SDA za Općinsko vijeće, odnosno 48,25 % možemo biti zadovoljni, bez obzira što nije osvojio mandat Općinskog načelnika, imajući u vidu naprijed navedeno, stoji u saopćenju OO SDA Maglaj.

Rad načelnika Mustabašića bio je uspješan i prepoznatljiv

- Tokom cijelog predizbornog i izbornog perioda vodili smo dostojanstvenu i poštenu kampanju, trudeći se da nikoga ne povrijedimo, da se ne služimo nikakvim podlostima i prljavštinama, kako u ovom periodu, tako i u postizbornom periodu, a ocjenu o načinu i vođenju kampanje drugih političkih subjekata ostavljamo vama na ocjenu. Naša ocjena je da smo u proteklih dvanaest godina ostvarili izuzetno značajne i vidljive rezultate kada je u pitanju razvoj općine Maglaj u svim segmentima života, i to zahvaljujući uspješnom radu SDA i Općinskog načelnika Mehmeda Mustabašića, čiji rad je bio vrlo uspješan i prepoznatljiv i iza kojeg su ostali mnogi uspješno realizirani projekti od interesa za cijelu općinu Maglaj, navodi se.

Vijećnici SDA će biti opozicija

- SDA Maglaj će u Općinskom vijeću, a kroz djelovanje Kluba vijećnika SDA biti konstruktivna opozicija i podržati će sve zaključke, odluke i projekte čija realizacija će biti od interesa i za dobrobit svih građana Općine Maglaj, stoji na kraju saopćenja kojeg potpisuje predsjednik OO SDA maglaj, Muhamed Osmić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.