Predbajramske aktivnosti muftije zeničkog

Sedam porodica sa područja Maglaja dobilo pomoć u iznosu od po 1.000 KM

23.09.2015. 16:33 0

U utorak 22. 09. 2015. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u okviru planiranih predbajramskih aktivnosti posjetio je Medžlise Islamske zajednice Maglaj i Žepče.

Tom prilikom, muftija je u prisustvu glavnih imama Nevres ef. Hodžića i Izet ef. Efendića uručio donaciju džemata BIKC ''Ensarija'' Gent-Belgija u iznosu od 12.000 KM za dvanaest porodica sa područja navedenih medžlisa nastradalih u prošlogodišnjim poplavama i klizištima.

Muftija zenički u svom obraćanju predstavnicima porodica kojima su uručene donacije, između ostaloga, istakao je zahvalnost džematlijama džemata ''Ensarija'' iz Belgije na vrijednoj donaciji i pomoći u našem nastojanju da realiziramo projekte koji doprinose zajednici u užem i širem smislu i kao takvi podstiču širenje općeg dobra u našem društvu.

Također, muftija je izrazio spremnost za nastavak sličnih aktivnosti i organiziranje drugih vidova pomoći ugroženom stanovništvu.

Glavni imami i predstavnici navedenih porodica zamolili su muftiju da džematu ''Ensarija'' prenese zahvalnost na vrijednoj donaciji koja će pomoći u saniranju šteta nastalih u prošlogodišnjim poplavama i klizištima.

Donaciju od po 1000 KM dobilo je sljedećih dvanaest porodica: Razija Šahbegović (Maglaj), Husein Rahmanović (Maglaj), Derviša Karabegović (Bijela Ploča, Maglaj), Sena Brkić (Maglaj), Amir Zahirović (Bradići, Maglaj), Sejada Hasanić-Čolić (Ulišnjak, Maglaj), Mehmed Obralić (Maglaj), Haska Mujić (Balačići, Žepče), Latif Čolić (Preko, Žepče), Mirsad Jusufović (Žepče), Nermin Tutnjić (Begov Han, Žepče) i Šefija Mujić (Žepče).

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.